Здравейте!
Днес ще ви споделя рецепта за ароматни свински пържоли мариновани с бира.
Продукти за 2 порции:
2 бр вратни пържоли
1 ч.ч. бира
1/4 глава нарязан кромид лук
1 ч.л. захтин
2 с.л. нарязан пресен магданоз
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
12 ч.л. кимион на прах
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. оцет
Начин на приготвяне:
- Ако е необходимо, начукайте пържолите с чукче.
- Посолете със сол и подправете с черен пипер, кимион и червен пипер.
- В купа изсипете бирата, прибавете сехтин и оцет. Добавете магданоз и лук. Потопете пържолите в марината и покрийте с прозрачно фолио. Мариновайте ги поне 30 минути. Ако решите да ги оставите да се мариноват за по-дълго време, поставете ги в хладилник.
- Печете на скара загрята до 200 фрадуса за поне 10 минути от всяка страна. Можете да ги изпечете и на фурна в тавичка покрита със алуминиево фолио. Ако предпочетете да ги печете на фурна, времето за печене е около 1 час.
No comments:
Post a Comment