Днес ще споделя с вас една вкусна рецепта за къпкейкс с моркови, много подходящта за пролетта и за предстоящите Великденски Празници.
Необходими продукти:
За 12-14 броя
Къпкейкс:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. настъргани моркови
3/4 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно (хубаво е да бъде пресято)
1 ч.л. ванилия (1 пакетче)
3/4 ч.л сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
За Крема:
2 ч.ч. пудра захар
150 гр крем сирене
2 с.л. масло (на стайна температура)
1 ч.л. ванилия
Къпкейковете са достатъчно вкусни дори без крем, но комбинацията с крем е много вкусна.
Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
За 12-14 броя
Къпкейкс:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. настъргани моркови
3/4 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно (хубаво е да бъде пресято)
1 ч.л. ванилия (1 пакетче)
3/4 ч.л сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
За Крема:
2 ч.ч. пудра захар
150 гр крем сирене
2 с.л. масло (на стайна температура)
1 ч.л. ванилия
Къпкейковете са достатъчно вкусни дори без крем, но комбинацията с крем е много вкусна.
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 175 С. Подгответе форма за мъфини и хартиени кошнички за печене.
- Разбийте яйцата и захарта добре и добавете олиото, ванилията и морковите.
- В отделна купа смесете сухите съставки - брашно, сода, бакпулвер, сол и канела.
- Сухите съставки се добавят постепеннто към останалата смес, като се разбърква само за да се смесят продуктите.
- Тестото се разпределя равномерно в кошничките за печене, като се пълнят само до 3/4 от обема им.
- Пече се на предварително загрята до 175 С фурна за около 20 минути, или докато дървен клечка излиза суха от сместа.
- Изчаква са 2-3 минути след като се извадят от фурната и след това се изваждат от тавата и се поставят върху решетка за охлаждане.
Ако желаете да ги украсите с крем, ето как се приготвя:
Разбийте добре маслото и крем сиренето с миксер. Пресейте пудрата захар и я добавете постепенно към сместа. Разбийте до получаване на крем. (Не разбивайте прекалено дълго, защото сместа схте се втечни)
No comments:
Post a Comment