Здравейте!
Тъй като Великден наближава, аз реших да споделя моята любима рецепта за козуначени кифлички с мармалад.
Продукти :(За 48 малки кифлички)
2 яйца + 1 белтък (жълтъка се използва за намазване отгоре)
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. топло пряано мляко
2 1/4 ч.л. суха мая
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. лимонов сок
кората на 1 голям лимон
1 ч.л. течна ванилия
4 1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
1 бурканче мармалад (аз използвам шипков, също така можете да използвате и шоколад)
1 жълтък + 3 с.л. мляко + 3 с.л. олио се разбиват и се оставят на страна за намазване на кифличките преди печене
Начин на приготвяне:
От посочените продукти се замесва тесто. Можете да използвате и машина за хляб или стационарен миксер с купа.
Тестото се поставя в намаслена и набрашнена купа и се покрива с фолио. Оставя се на топло място докато удвои обема си. При мен това отнема около 2 часа, но много зависи от температурата на продуктите и на помещтението в което втасва.
Тестото се поставя върху плот покрит с малко брашно и се разделя на 6 топки. Всяка от тях се разточва на кръг с диаметър около 28 см. Кръгът се намазва с олио и се реже на 8 триъгълни сегмента. (Ако желаете кифличките да да по-големи, просто разделете тестото на 4 части, вместо 6).
Върху основата на всяко от парчетата се поставя от плънката и се навива на кифличка, като краищата се подвиват на буквата С.
Кифличките се подреждат върху тава покрита с алуминиево фолио, което предварително е намаслено и напрашнено.
Оставят се да втасат на топло за още половин час.
Намазват се със разбитите жълтък, мляко и олио. Поръсват се със захар.
Пекат се на предварително загрята фурна на 175 С градуса (350 Ф) за около 15-20 минути до златисто. Наблюдават се да не изгорят.
Тъй като Великден наближава, аз реших да споделя моята любима рецепта за козуначени кифлички с мармалад.
Продукти :(За 48 малки кифлички)
2 яйца + 1 белтък (жълтъка се използва за намазване отгоре)
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. топло пряано мляко
2 1/4 ч.л. суха мая
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. лимонов сок
кората на 1 голям лимон
1 ч.л. течна ванилия
4 1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
1 бурканче мармалад (аз използвам шипков, също така можете да използвате и шоколад)
1 жълтък + 3 с.л. мляко + 3 с.л. олио се разбиват и се оставят на страна за намазване на кифличките преди печене
Начин на приготвяне:
От посочените продукти се замесва тесто. Можете да използвате и машина за хляб или стационарен миксер с купа.
Тестото се поставя в намаслена и набрашнена купа и се покрива с фолио. Оставя се на топло място докато удвои обема си. При мен това отнема около 2 часа, но много зависи от температурата на продуктите и на помещтението в което втасва.
Тестото се поставя върху плот покрит с малко брашно и се разделя на 6 топки. Всяка от тях се разточва на кръг с диаметър около 28 см. Кръгът се намазва с олио и се реже на 8 триъгълни сегмента. (Ако желаете кифличките да да по-големи, просто разделете тестото на 4 части, вместо 6).
Върху основата на всяко от парчетата се поставя от плънката и се навива на кифличка, като краищата се подвиват на буквата С.
Кифличките се подреждат върху тава покрита с алуминиево фолио, което предварително е намаслено и напрашнено.
Оставят се да втасат на топло за още половин час.
Намазват се със разбитите жълтък, мляко и олио. Поръсват се със захар.
Пекат се на предварително загрята фурна на 175 С градуса (350 Ф) за около 15-20 минути до златисто. Наблюдават се да не изгорят.
No comments:
Post a Comment