Днешната рецепта за гъби и лук с балсамов оцет е много лесна за приготвяне. Подходяща е както за мезе, така и като гарнитура към месно ястие.
Продукти:
1/2 гъби (печурки, нарязани на половина)
1/2 глава лук, нарязан на дребно
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 с.л. балсамов оцет
магданоз и пресен чесън за украса
Начин на приготвяне:
Продукти:
1/2 гъби (печурки, нарязани на половина)
1/2 глава лук, нарязан на дребно
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 с.л. балсамов оцет
магданоз и пресен чесън за украса
Начин на приготвяне:
- В тиган, на средно висока температура загрейте зехтина и добавете гъбите и лукът. Прибавете солта и разбъркайте добре. Покрийте с капак и пържете докато гъбите пуснат вода, за около 5-7 минути.
- Махнете капакът и оставете гъбите и лукът да се запържат и добият кафеникав цвят, около 3 минути.
- Добавете балсамовият оцет и разбъркайте. Оставете на котлона за още около 1 минута, добавете черният пипер и разбъркайте отново.
- Украсете с магданоз и пресен чесън. Сервитайте веднага.
Гъби с балсомов оцет |
Гъби с балсамов оцет |
No comments:
Post a Comment