Follow Us

Thursday, June 26, 2014

Пъстърва на скара

Рецепта-За-Пъстърва-Печена-На-Скара-Риба-Вкусна
Пъстърва на скара

Вкусна и лесна рецепта за пъстърва на скара. 
Богата на полезни вещества, тази риба е много подходяща за лека лятна вечеря. 
Пъстървата може да се приготви на тиган, фурна, скара или на скара във фолио.







Рецептата кято реших да ви предложа днес е за пъстърва печена на скара, но не във фолио. При този начин на приготвяне на рибата е доста вероятно тя да се залепи за скарата при печене, ако не сте я намазали обилно с мазнина.
За това е много важно ребрата на скарата да са чисти и намазани с мазнина, а също така да намажете и рибата.



За 2 порции:

Продукти:

2 цели риби (около 300 гр всяка) изчистени от вътре
сол и черен пипер (на вкус)
1 лимон
2 скилидки чесън
2-3 с.л. олио или зехтин


Начин на приготвяне:

  1. Почистете и измийте рибата. Подсушете с кухненска хартия.
  2. Поръсете със сол и пипер, от вътре и от вън. Намажете рибата обилно със зехтин (олио), така че да не залепне при печене.
  3. Нарежете лимона на кръгчета и чесъна на тънки филийки. 
  4. Подредете резенчета лимон и чесън във рибата.
  5. Печете на скара, загрята до висока температура, като предварително добре сте намаслили ребрата на скарата.
  6. Рибата се обръща само веднъж, когато горната старна започне да променя цвета си. Пече се приблизително 7-8 минути от всяка страна.

Сервирайте рибата със зелена салата или зеленчуци.


Рецепта-За-Пъстърва-Печена-На-Скара
Рецепта За Пъстърва на Скара

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...