Follow Us

Wednesday, June 25, 2014

Тройно Шоколадова Мус Торта

Triple-Chocolate-Mousse-Cake-Gluten-Free-Tasty-Healthy
Тройно Шоколадова Мус Торта 











Днешната рецепта е за много вкусна торта от шоколадов мус, която не съдържа брашно.
Тортата е наситена с аромат на кафе и шоколад и се топи в устата. Много подходяща за любителите на шоколада.
Състои се от 3 блата -тъмен шоколад с кафе, шоколадов мус и мус от бял шоколад. 
Лесна е за приготвяне, но изисква време за подреждане, охлаждане и стягане на отделните блатове.


Използва се форма за чийзкейк с диаметър 25 см.

За 8 порции



Продукти:


Шоколадов първият блат:

6 с.л. (60 гр) растопено масло
200 гр. тъмен шоколад (50% какао)
1 1/2 ч.л. (разстворимо) нес кафе
1 1/2 ч.л. ванилия
4 яйца (жълтъците разделени от белтъците)
щипка сол
1/3 ч.ч. кафява захар


Шоколадов мус - втори блат:

2 с.л. неподсладено какао
5 с.л. топла вода
200 гр. тъмен шоколад
1 1/2 ч.л. готварска сметана
1 с.л. захар
щипка сол 


Трети блат - мус от бял шоколад:

1 ч.л. желатин на прах
2 с.л. студена вода
170 гр. бял шоколад
1 1/2 ч.ч. готварска сметана



Начин на приготвяне:


Шоколадов блат:


  1. Загрейте фурната до 175 С. Поставете скарата за печене в средата на фурната. Намаслете  стените и дъното на форма за чийзкейк и оставете на страна.
  2. На водна баня разстопете шоколада, добавете към него маслото и кафето. Разбъркайте добре. Оставете на страна да се охлади. След това добавете жълтъците и ванилията и разбъркайте отново.
  3. С миксер разбийте белтъците със солта на сняг. Добавете и кафявате захар и разбийте докато станат на сняг, със запазващи се меки върхове.
  4. Внимателно, с леки смесващи от дъното движения добавете белтъците към останалата смес, като бъркате с дървена лъжица или шпатула. (Този начин на смесване се нарича folding -фолдинг )
  5. Сместа се изсипва във формата за печене и се пече за около 20-22 минути на 175 С. След това се изважда и се охлажда на стайна температура.



Втори блат:


  1. Докато първият блат се охлажда, пригответе шоколадовият мус.
  2. В макла купичка смесете какаото и топлата вода.
  3. На водна баня разстопете шоколада и след като изстине за няколко минути се смесете с водата и какаото.
  4. С миксер разбийте сметаната със захарта и солта за около 1 минута на средна скорост. След това увеличете скоростта и разбийте за около още 2 минути то пухкава стегнатост.
  5. На части, с помоща на шпатула смесете сметаната и шоколада, с леки смесващи от дъното движения, като внимавате да не спадне обема.
  6. Внимателно, с голяла лъжица върху напълно изстиланият блат се разстила и вторият блат, като се заглажда за да няма мехурчета.
  7. Поставете в хладилник за около 1 час за да стегне.


Трети блат:

  1. Докато вторият блат стяга, пригответе и муса от бял шоколад.
  2. В малка купичка исзипете студената вода и поръсете желатина.
  3. Загрейте 1/2 ч.ч. от сметаната и малко преди да кипне добавете белия шоколад. Махнете от котлона и разбъркайте, докато шоколада напълно се разствори.
  4. Добавете и сместа с желатина и бъркайте до хомогенна смес. Оставене да се охлади на стайна тмпература.
  5. Докато сместа от бял шоколад се охлажда, разбийте останалата сметана до пухкава стегнатост.
  6. С шпатула внимателно, добавете сметаната към останалата смес на части, като използвате леки, смесващи от дъното движения.
  7. Върху вече стегналият втори блат, внимателно изсипете и бяло-шоколадовият мус и загладете отгоре.
  8. Поставете в хладилник за поне 3 часа, докато и третият блат стегне.

Сервирайте с рендосан шоколад, ядки или пресни плодове.


Тройно-Шоколадова-Мус-Торта-Без-Брашно-Без-Глутен
Тройно Шоколадова Мус Торта Без Брашно



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...