Шишчета могат да бъдат приготвени от различни видове месо, а също така към тях може да се добавят и зеленчуци. Могат да се изпекат на фурна или скара.
Днес реших да ви предложа една лесна рецепта за мариновани пилешки шишчета на скара. Рецептата не е трудна за изпълнение, но е много важно месото да се маринова за поне 4 часа.
Ето и рецептата:
Продукти:
500 гр пилешко филе
Марината:
сокът от 1 лимон
1 ч.л. риган
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
3 скилидки (чесън нарязан на дребно или пресован)
1/2 ч.л. магданоз
1/4 ч.ч. зехтин
Начин на приготвяне:
Днес реших да ви предложа една лесна рецепта за мариновани пилешки шишчета на скара. Рецептата не е трудна за изпълнение, но е много важно месото да се маринова за поне 4 часа.
Ето и рецептата:
Продукти:
500 гр пилешко филе
Марината:
сокът от 1 лимон
1 ч.л. риган
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
3 скилидки (чесън нарязан на дребно или пресован)
1/2 ч.л. магданоз
1/4 ч.ч. зехтин
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешкото месо на кубчета.
- В голяма купа се разбъркват продуктите за маринатата. Добавя се и месото. Всичко се разбърква и купата се покрива с фолио. Оставя в хладилник да преседи около 4-6 часа.
- Дървените шишчета се накисват в студена вода 10 минути преди печене.
- Месото се нанизва на шишчетата.
- Пекат се на добре загрята скара (с предварително намазана с олио решетка) до готовност, като се обтъщат поне 2 пъти.
No comments:
Post a Comment