Follow Us

Monday, July 28, 2014

Ред Велвет Чийзкейк Торта

red-velvet-cheesecake
Ред Велвет Чийзкейк Торта

Днес реших да ви предложа една страхотна комбинация за ред велвет торта с чийзкейк блат по средата.  Много харесвам ред велвет къпкейкс, (червено кадифе) за това реших да покрия тортата с глазура от крема сирене,масло и пудра захар подобно ка популярните къпкейкс. 
За украса добавих и настърган на едро бял шоколад.
Тортата не е много трудна, но за да се направи ще ви е необходимо малко време. Препоръчвам да приготвите чийзкейк блата един ден (или няколко часа) по-рано и да го замразите. Това ще улесни сглобяването на тортата.
Както си личи по снимките, нямам много опит с правенето на торти, бо обещавам при следващите ми опити да направя по-равни и гладки блатове.

Ето и какво ви е необходимо ако решите да приготвите ред велвет чийзкейк торта.

Продукти:

За чийзкейк блата:

450 гр крем сирене
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л. ванилия
1/3 ч.ч. заквасена сметана (може и кисело мляко)
1/3 ч.ч. течна сладкарска сметана
щипка сол

За ред велвет блатовете:

2 1/2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. захар
3 с.л. неподсладено какао
3 с.л. червена сладкарска боя
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. ванилия
2 ч.л. оцет
1 ч.л. сол
2 яйца на стайна температура
1 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. олио


За глазурата:

2 1/2 ч.ч. пудра захар
150 гр масло (меко)
450 гр крем сирене (на стайна температура)
1 ч.л. ванилия




Начин на приготвяне:

Чийзкейк:

Загрейте фурната до 170 С. Пригответе форма за печене на чийзкейк, като поставите хартия за печене на дъното и напръскате със спрей за печене. Използвайте еднакъв размер тави за печене на чийзкейка и другите блатове. Аз използвах кръгли тави с диаметър 23 см.
С помощта на миксер, разбийте крем сиренето и захарта за 3-4 минути. Добавете яйцата едно по едно и бъркайте до хомогенна смес. На края добавете и заквасената сметана, сладкарската сметана, солта и ванилията. Разбийте добре. Изсипете сместа във формата за печене и печете на 325 С за 45 минути. Оставете чийзкейка да се охлади на стайна температура в тигана, и след това го замразете за поне 2 часа или за 1 нощ.

Блатове:

Загрейте фурната до 170 С. Пригответе 2 кръгли тави с диаметър 23 см, като поставите хартия за печене на дъното и напръскате стените им със спрей за печене.
В дълбока купа смесете брашното, захарта, какаото, солта и содата и разбъркайте. Добавете яйцата, олиото, млякото, боята и ванилията. Разбийте до гладка смес. Накрая добавете и оцета и разбийте още около 1 минута. Разделета сместа по равно в двете тави и печете за около 35 минути, или докато дървена клечка забита в средата излиза суха. Оставете блатовете в тавите за около 10-15 минути, а след това ги извадете и поставете върху решетка да изстинат напълно.

Глазура: (Фростинг)

В купа разбийте пудрата захар, крем сиренето, ванилията и маслото до хомогенна смес.

Сглобяване на тортата:

В чиния за торта поставете един от блатовете на дъното. Отгоре поставете замразения чийзкейк блат и над него другият ред велвет блат. Нанесете тънък пласт от глазурата с помощта на сладкарска шпатула. Поставете в хладилник за около 30 минути. След това нанесете по-дебел пласт глазура. Украсете с настърган бял шоколад или нещто друго по избор.

Тази торта отнема няколко часа, но е много оригинална и вкусна.

1 comment:

  1. А 325 граддуса ми изгоря чийзкейка :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...