Follow Us

Monday, July 28, 2014

Аспержи С Яйчен Сос

asparagus-with-egg-sauce

Тази рецепта за леко сварени аспержи с яйчен сос а много свежа и лесна. Перфектна е за лек обяд или вечеря.
Аспержите се поставят в във вряща подсолена вода за около 3-4 минури и след това венага се преместват в купа със ледена вода за за се бланшират и останат хрупкави и свежи.
За приготвяне на соса са ви необходими 2 твърдо сварени яйца, които трябва да настъргате на дребно. Към тях се прибавят майонеза и Дижонска горчица, сол, черен пипер и лимонов сок. За да се разреди леко сосът се прибавя и малко зехтин.

Ето и рецептата:

Продукти:

1 кг аспержи (с одрязани краища)
3 сварени яйца
1/2 ч.ч. майонеза
3 с.л. Дижонска горчица
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
2-3 с.л. зехтин


Начин на приготвяне:

  1. В тенджера поставете вода да заври и добавете щипка сол. Прибавете аспержите и ги оставете да врят около 3-4 минути. Извадете ги и веднага ги поставете в купа с ледена вода за 5 минути.
  2. За соса: В малка купа комбинирайте 2 настъргани яйца, майонезата, горчицата, лимоновият сок, солта и черният пипер и разбъркайте. Добавете и зехтина за да разредите малко соса. 
  3. Третото яйце нарежете на малки кубчета и използвайте за декорация върху аспержите. Сосът може да се сервира от страни или с него да полеете аспержите.

1 comment:

  1. How to watch UFC on Betway on YouTube
    I would be interested in watching UFC on Betway. Is there any way to watch and watch the fight without downloading an app? I am mp3 juice also curious as to what to watch on YouTube!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...