Follow Us

Monday, March 17, 2014

Мъфини Червено Кадифе (Red Velvet Cupcakes)

red-velvet-cupcakes-With-Cream-Cheese-Frosting
Red Velvet Cupcakes

Мъфини Червено Кадифе (Red Velvet)

Продукти за 24 мъфина:
 (Можете да намалите продуктите на половина за да получите 12 мъфина)

12 супени лъжици меко масло
1 3/4 ч.ч. захар
2 яйца
2 1/2 ц.л. неподсладено какао
4 с.л. сладкарска боя
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
3 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. ябълков оцет
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат


Продукти за крема:

200 гр крема сирене
100 гр меко масло 
1/2 ч.л. ванилия
4 ч.ч. пудра захар


Начин на приготвяне

Мъфини

  1. Фурната се загрява до 175 градуса.
  2. Маслото и захарта се разбиват с миксер за 3-5 минути.
  3. Добавете яйцата и продължете да разбивате.
  4. В макла купичка смесете какаото, ванилията и боята и ги добавете към сместа.
  5. Разбъркайте отново.
  6. Добавете солта към млякото и започнете да добавяте млякото и брашното към сместа постепенно.
  7. След като се добавили цялото брашно и мляко , в отделна купичка смесете содата ябълковият оцет и добавете към сместа.
  8. Разбъркайте за още 1 минута, до получаване на хомогенна смес.
  9. Тавичката за мъфини се покрива с хартиени кошнички, които се пълнят до 3/4 от обема.
  10. Пекат се за 20 минути , като се проверяват с клечка. Ако клечката поставена в средата излезе суха , значи са готови.
  11. Оставят се в тавата за 5 минути, след което се преместват върху метална скара , където изстиват напълно.

Крем

Маслото и крем сиренето се разбиват с миксер за 2-3 минути. Пудрата захар се пресява и добавя към сместа. Разбива се до получаване на крем. След това се добавя и ванилията. Кремът се пълни в пош с кръгъл накрайник и с него се украсяват мъфините.

Съхраняват се в хладилник.




red velvet cakes



red velvet cakes





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...