Follow Us

Sunday, June 8, 2014

Сьомга на тиган

сьомга с чесън, сол, зехтин, черен пипер, лимонов сок и копър
Сьомга на тиган
Здравейте!
Днешната рецепта е за ароматна сьомга на тиган. Изключително вкусна, като за приготвянето и ще са ви необходими около 25 минути.









За 2 порции:

Продукти:

2 филета сьомга по около 150 гр всяко
2 с.л. олио (зехтин)
1/8 ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. копър нарязан на дребно
1 скилидка чесън нарязан на тънки филийки



Начин на приготвяне:

  1. В купа комбинирайте 1 с.л. олио (зехтин), солта, черният пипер, чесънът, нарязаният копър и лимоновият сок и разбъркайте. След това прибавете и филетата от сьомга и оставете да се мариноват за около 15 минути на стайна температура.
  2. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, на умерен огън. Добавете маринованите филета. Пържете по 3-5 минути от всяка страна. Филетата са готови, когато ако ги прободете с вилица лесно се разпадат.
  3. Преместете с чинии и сервирайте с резен лимон.





лесна рецепта за риба сьомга на тиган
Сьомга на тиган


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...