Pages

Thursday, June 5, 2014

Чийзкейк с боровинки

Чийзкейк-с-боровинков-сос-cheesecake-with-blueberry-topping-sauce

Чийзкейк с боровинки
За всички, които харесват чийзкейк съм подготвила една рецепта за чийзкейк с боровинков сос. Ако не харесвате боровинки, можете да го сервирате със сос или сладко от ягоди или малини, а също така и с пресни плодове.

За 8 порции:

Продукти:

За кората:

200 грама бисквити (маслени или пълнозърнести)
60 грама разтопено масло
1 ч.л. захар
щипка сол

За чийзкейка:

700 грама крем сирене
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. цедено кисело мляко (или заквасена сметана)

За боровинковият сос:

3 ч.ч. боровинки (можете да използвате пресни или замразени)
1/2 ч.ч. вода
1 1/2 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. брашно


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 175 С.

Кора:

В купа натрошете бисквитите на трохи и добавете солта, захарта и маслото. Смесете всичко много добре. Върху дъното на форма за чийзкейк, която предварително е намаслена, разпределете сместа от бисквити.
Печете кората за около 8 минути на 175 С и след това извадете и оставете да изстине.

Чийзкейк:

В купа смесете крем сиренето и захарта и ги разбийте. След това добавете яйцата едно по едно и разбийте на ниска скорост. Накрая добавете киселото мляко и ванилята и разбийте до хомогенна смес.
Изсипете сместа върху поизстиналата вече кора и печете на 220 С за 15 минути. След това намалете температурата до 120 С и печете още около 1 час и 15 минути. Извадете и оставете да се изстине на стайна температура, а след това сложете с хладилник за 3-4 часа.

Сос от боровинки:

В дълбок тиган, на средно висока температура, изсипете водата и добавете захарта, лимоновият сок и брашното. Разбъркайте и оставете сместа леко да се сгъсти. Добавете боровинките и оставете на котлона, докато омекнат. Махнете от котлона изчзкайте сосът да изстине на стайна температура. 

Сервирайте парче чийзкейк с 2-3 лъжици от боровинковият сос.




рецепта-за-чийзкейк-chesecake-with-blueberry-topping-sauce-recipe
Чийзкейк с боровинков сос

No comments:

Post a Comment