Pages

Wednesday, June 4, 2014

Гъби с балсамов оцет

Днешната рецепта за гъби и лук с балсамов оцет е много лесна за приготвяне. Подходяща е както за мезе, така и като гарнитура към месно ястие.

Продукти:

1/2 гъби (печурки, нарязани на половина)
1/2 глава лук, нарязан на дребно
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 с.л. балсамов оцет
магданоз и пресен чесън за украса



Начин на приготвяне:

  1. В тиган, на средно висока температура загрейте зехтина и добавете гъбите и лукът. Прибавете солта и разбъркайте добре. Покрийте с капак и пържете докато гъбите пуснат вода, за около 5-7 минути.
  2. Махнете капакът и оставете гъбите и лукът да се запържат и добият кафеникав цвят, около 3 минути.
  3. Добавете балсамовият оцет и разбъркайте. Оставете на котлона за още около 1 минута, добавете черният пипер и разбъркайте отново. 
  4. Украсете с магданоз и пресен чесън. Сервитайте веднага.



гъби и лук с балсамова глазура
Гъби с балсомов оцет



гарнитура от гъби в масло
Гъби с балсамов оцет

No comments:

Post a Comment