Пъстърва на скара |
Вкусна и лесна рецепта за пъстърва на скара.
Богата на полезни вещества, тази риба е много подходяща за лека лятна вечеря.
Пъстървата може да се приготви на тиган, фурна, скара или на скара във фолио.
Рецептата кято реших да ви предложа днес е за пъстърва печена на скара, но не във фолио. При този начин на приготвяне на рибата е доста вероятно тя да се залепи за скарата при печене, ако не сте я намазали обилно с мазнина.
За това е много важно ребрата на скарата да са чисти и намазани с мазнина, а също така да намажете и рибата.
За 2 порции:
Продукти:
2 цели риби (около 300 гр всяка) изчистени от вътре
сол и черен пипер (на вкус)
1 лимон
2 скилидки чесън
2-3 с.л. олио или зехтин
Начин на приготвяне:
- Почистете и измийте рибата. Подсушете с кухненска хартия.
- Поръсете със сол и пипер, от вътре и от вън. Намажете рибата обилно със зехтин (олио), така че да не залепне при печене.
- Нарежете лимона на кръгчета и чесъна на тънки филийки.
- Подредете резенчета лимон и чесън във рибата.
- Печете на скара, загрята до висока температура, като предварително добре сте намаслили ребрата на скарата.
- Рибата се обръща само веднъж, когато горната старна започне да променя цвета си. Пече се приблизително 7-8 минути от всяка страна.
Сервирайте рибата със зелена салата или зеленчуци.
Рецепта За Пъстърва на Скара |
No comments:
Post a Comment