Мъфини с боровинки |
Използването на заквасена сметана и замразени боровинки в тази рецепта прави мъфините много меки и вкусни.
Тези мъфини са много подходящи за сутрешна закуска, поднесени с кафе.
За 12-14 средно големи мъфина:
Продукти:
2 ч.ч. брашно
щипка сол
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 яйце
3 с.л. разтопено масло (олио)
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. замразени боровинки ( не ги размразявайте, за да останат твърди)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 175 С. Пригответе тава за печене на мъфини и поставете в нея хартиени кошнички.
- В дълбока купа пресейте брашното. Довавете солта, содата и бакпулвера и разбъркайте. Оставете на страна.
- В отделна купа разбийте яйцето. Добавете захарта, а след това и разстопеното масло. Накрая добавете и заквасената сметана и ванилията. Разбийте до получаване на хомогенна смес.
- Към купата с брашното изсипете замразените боровинки. Внимателно разбъркайте, така че боровинките да се покрият с брашно. Така те няма да потънат на дъното на мъфините по време на печене.
- Внимателно прибавете течната смес към брашното и боровинките, като разбурквате с дървена лъжица. Не се притеснявайте - получената смес трябва да е гъста.
- С помощта на лъжица или лъжица за сладолед, разпределете сместа в хартиените кошнички. Можете да поръсите мъфините с малко захар отгоре, което ще им придаде златист цвят след като се изпекат.
- Печете за около 35-40 минути на 175 С, или докато дървена клечка забита в средата излиза суха и мъфините придобият златист цвят.
- След като ги извадите от фурната, оставете мъфините в тавата за около 10 минути и след това ги преместете върху решетка, за да се охладят.
Мъфини с боровинки |
No comments:
Post a Comment