Follow Us

Thursday, May 8, 2014

Кюфтенца от киноа, тиквички и пармезан

Здравейте!

На скоро публикувах рецепта за киноа с гъби, и забелязах че интересът към нея беше доста голям. За това днес ще ви споделя друга рецепта с киноа. За полезните  свойства на киноата можете да прочетете тук.
Рецептата е за кюфтенца с киноа, тиквички и пармезан. Тези кюфтенца са много вкусни и рецептата е особено подходяща за пролетта и лятото.


Продукти:

1/2 ч.ч. киноа
1 ч.ч. вода
3 малки тиквички (обелени и настъргани на ренде)
1 яйце
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.ч. настърган Пармезан
1/2 ч.ч. олио


Начин на приготвяне:

  1. Поръсете със сол настърганите тиквички и разбъркайте добре. Оставете слота да постои около 5 минути. Поставете ги в гевгир с малки дупки  и го поставете върху мивка или голяма купа за около 10 минути, за да се изцеди водата от тиквичките.
  2. За за приготвите киноата, изсипете я в дълбок тиган и добавете 1 ч.ч. вода. Сложете да заври, след това наманете температурата до минимум и похлупете с капак. Оставете на котлона, докато водата се изпари. Зрънцата трябва да набъбнат и да станат леко прозрачни. Оставете я леко да изстине.
  3. В голяма купа комбинирайте тиквичките, Пармезанът, киноата, яйцето и подправките. Разбърква се добре.
  4. Оформят се малки кюфтенца, които се пържат до златисто в сгорещенто олио на висока температура. Можете и да ги изпечете във фурна, но аз лично ги предпочитам пържени.


кюфтенца от киноа, тиквички и пармезан

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...