Сьомга на тиган |
Днешната рецепта е за ароматна сьомга на тиган. Изключително вкусна, като за приготвянето и ще са ви необходими около 25 минути.
За 2 порции:
Продукти:
2 филета сьомга по около 150 гр всяко
2 с.л. олио (зехтин)
1/8 ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. копър нарязан на дребно
1 скилидка чесън нарязан на тънки филийки
Начин на приготвяне:
- В купа комбинирайте 1 с.л. олио (зехтин), солта, черният пипер, чесънът, нарязаният копър и лимоновият сок и разбъркайте. След това прибавете и филетата от сьомга и оставете да се мариноват за около 15 минути на стайна температура.
- Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, на умерен огън. Добавете маринованите филета. Пържете по 3-5 минути от всяка страна. Филетата са готови, когато ако ги прободете с вилица лесно се разпадат.
- Преместете с чинии и сервирайте с резен лимон.
Сьомга на тиган |
No comments:
Post a Comment