Pages

Thursday, May 8, 2014

Мариновани пилешки шишчета на скара

Шишчета могат да бъдат приготвени от различни видове месо, а също така към тях може да се добавят и зеленчуци. Могат да се изпекат на фурна или скара.
Днес реших да ви предложа една лесна рецепта за мариновани пилешки шишчета на скара. Рецептата не е трудна за изпълнение, но е много важно месото да се маринова за поне 4 часа.
Ето и рецептата:

Продукти:

500 гр пилешко филе

Марината: 

сокът от 1 лимон
1 ч.л. риган
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
3 скилидки (чесън нарязан на дребно или пресован)
1/2 ч.л. магданоз
1/4 ч.ч. зехтин


Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пилешкото месо на кубчета.
  2. В голяма купа се разбъркват продуктите за маринатата. Добавя се и месото. Всичко се разбърква и купата се покрива с фолио. Оставя в хладилник да преседи около 4-6 часа.
  3. Дървените шишчета се накисват в студена вода 10 минути преди печене.
  4. Месото се нанизва на шишчетата. 
  5. Пекат се на добре загрята скара (с предварително намазана с олио решетка) до готовност, като се обтъщат поне 2 пъти.



No comments:

Post a Comment