Pages

Monday, April 28, 2014

Парфе с кисело мляко и малини

Днешната рецепта е за лек и много вкусен десерт с кисело мляко, желатин и малини. Това е вид парфе, желиран крем със пресни плодове, който се сервира студен. Приготвя се във форма за чийзкейк или в чашки за крем. Рецептата съдържа сурови яйца.

Продукти:

3 яйца (белтъците расделени от жълтъците)
4 ч.ч. цедено кисело мляко
5 с.л. пудра захар
1 ч.л. кристална захар
1 ч.л. течна ванилия или 1 пак. на прах
15 гр желатин
1 ч.ч. студена вода вода
2 ч.ч. пресни малини (можете да използвате други плодове)
2 ч.л. кокосови стърготини за поръсване 

Начин на приготвяне:

  1. Желатина се накисва в студена вода докато набъбне, след това се слага на котлона на умерена температура за няколко минути, докато се втечни.
  2. Жълтъците и се разбиват с пудрата захар до побеляване. Добавят се ванилията и киселото мляко. Разбиват се до хомогенна смес. След това се добавя и желатина.
  3. В отделна купа се разбиват белтъците с кристалната захар на сняг. Внимателно се прибавят към млечно-белатиновата смес.
  4. Накрая към сместа се добавят и малините. Цялата смес се изсипва във форма за чийзкейк (може и форма за кекс), която предварително е изплакната със студена вода. Отгоре се украсява с малини и кокосови стърготини.
  5. Покрива се с фолио и се оставя във хладилника за 5-6 часа докато стегне.



No comments:

Post a Comment