Red Velvet Cupcakes |
Мъфини Червено Кадифе (Red Velvet)
Продукти за 24 мъфина:
(Можете да намалите продуктите на половина за да получите 12 мъфина)
12 супени лъжици меко масло
1 3/4 ч.ч. захар
2 яйца
2 1/2 ц.л. неподсладено какао
4 с.л. сладкарска боя
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
3 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. ябълков оцет
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат
Продукти за крема:
200 гр крема сирене
100 гр меко масло
1/2 ч.л. ванилия
4 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне
Мъфини
- Фурната се загрява до 175 градуса.
- Маслото и захарта се разбиват с миксер за 3-5 минути.
- Добавете яйцата и продължете да разбивате.
- В макла купичка смесете какаото, ванилията и боята и ги добавете към сместа.
- Разбъркайте отново.
- Добавете солта към млякото и започнете да добавяте млякото и брашното към сместа постепенно.
- След като се добавили цялото брашно и мляко , в отделна купичка смесете содата ябълковият оцет и добавете към сместа.
- Разбъркайте за още 1 минута, до получаване на хомогенна смес.
- Тавичката за мъфини се покрива с хартиени кошнички, които се пълнят до 3/4 от обема.
- Пекат се за 20 минути , като се проверяват с клечка. Ако клечката поставена в средата излезе суха , значи са готови.
- Оставят се в тавата за 5 минути, след което се преместват върху метална скара , където изстиват напълно.
Крем
Маслото и крем сиренето се разбиват с миксер за 2-3 минути. Пудрата захар се пресява и добавя към сместа. Разбива се до получаване на крем. След това се добавя и ванилията. Кремът се пълни в пош с кръгъл накрайник и с него се украсяват мъфините.
Съхраняват се в хладилник.
No comments:
Post a Comment