Pages

Thursday, May 15, 2014

Запечени Яйца с Гъби, Чушки и Зелен Лук

Здравейте!
Обикновено предпочитам да приготвям пържени или бъркани яйца за закуска, но отдавна ми се искаше да пробвам нещо по-различно.
Днес ви предлагам една лесна, бърза и здравословна рецепта за запечени яйца с гъби, чушки и зелен лук. Моята рецепта е без месо, но вие можете да добавите шунка или бекон ако желаете.


Продукти за 1 порция:

2 яйца
1 чушка нарязана на малки лентички
4 малки гъби нарязани на ивици
2 стръка зелен лук нарязан на дребно
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. настърган пармезан (по желание)


Начин на приготвяне:

  1. В тиган запържете зеленчуците в масло, докато водата от гъбите се изпари. Добавете сол и четен пипер.
  2. Намаслете формичките за печене и добавете зеленчуците. Добавете и яйцата от горе. Можете да посолите и добавите още малко черен пипер.
  3. Печете в предварително загрята до 200 градуза фурна за около 15-20 минути.
  4. Сервирайте яйцата поръсени с настърган пармезан.





No comments:

Post a Comment